Over Conny van Iwaarden

Mijn naam is Conny van Iwaarden, geboren in 1978 en ik woon met mijn gezin in Apeldoorn.

Ik begon mijn werkzame leven als communicatiespecialist. Toen ik in 2016 zwanger werd van ons derde kindje, kreeg ik last van ernstige bekkeninstabiliteit. Hierdoor kon ik uiteindelijk niet langer mijn vak als communicatiemanager uitoefenen. Ik besloot me om te scholen naar een beroep dat nog dichter bij mijn hart ligt.  In mijn visie beschrijf ik waarom ik het nodig vind om het beste van verschillende studies te combineren in mijn praktijk.

Conny van Iwaarden, energetisch therapeut, expert hoogbegaafdheid en HSP

Hoog en Helder

Hoewel ik al jaren van mezelf weet dat ik hoogbegaafd en hooggevoelig ben, had ik me nooit echt beziggehouden met wat het precies inhoudt. Ik besefte niet in hoeverre je dan anders bent, denkt of voelt dan anderen. Voor mij is hoe ik ben heel gewoon. Ik dacht dat hoogbegaafden ‘gewoon slimme mensen’ waren. Pas toen mijn kinderen allerlei problemen op school en op sociaal vlak ondervonden en ik regelmatig de grootste moeite had met de opvoedingsuitdagingen, kwam ik erachter dat hoogbegaafdheid zoveel meer is. Niet iedereen die hooggevoelig is, is ook hoogbegaafd. Maar eigenlijk alle hoogbegaafde mensen zijn wel HSP.

Eind juli 2022 ben ik afgestudeerd van de post HBO studie Zelfstandig Talentbegeleider. Uit eigen ervaring weet ik, en in mijn naaste omgeving maak ik van dichtbij mee, welke uitdagingen hoogbegaafde en hooggevoelige mensen tegenkomen. Ik vind het heel waardevol hierbij te kunnen helpen en begeleiden.

Ook mijn andere talenten zet ik in om mensen te helpen. Ik ben helderziend, -ruikend, -voelend en helderwetend. Ik heb mij de afgelopen 15 jaar sterk ontwikkeld op het spirituele vlak door middel van diverse opleidingen en cursussen. Hierdoor kan ik vaak meer informatie oppikken, sneller tot de kern van een klacht of probleem komen en nieuwe invalshoeken vinden om tot een oplossing te komen. Soms krijg ik de vraag of ik een heks ben. Tja, ik ben dol op sprookjes! En als ik dan op iemand moet lijken, dan vergelijk ik mezelf eerder met een goede fee ;).

Doordat ik moeiteloos schakel tussen coaching, energetische behandelingen en lichaamswerk kan ik breder werken. Waar cliënten bij een eenzijdige benadering vaak stranden, lukt het door deze unieke combinatie vaak toch weer een stapje of zelfs een hele sprong verder te komen.

Opleiding

Begeleiding bij hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

Eind juli 2022 ben ik afgestudeerd van de post HBO studie Zelfstandig Talentbegeleider bij Novilo Opleidingen. Deze opleiding is geaccrediteerd door het Registerplein. Ik richt me hierbij voornamelijk op hoogbegaafde en/ of hooggevoelige kinderen, jongeren en volwassenen. Tijdens mijn studie heb ik voor de specialisaties Coaching, Lichaamswerk en Hoogsensitiviteit gekozen. Als afstudeeropdracht heb ik als invalshoek de karakterstructuren van Reich (grondlegger van de psychotherapie) in combinatie met de hyperprikkelbaarheden van Dabrowski, met koppelingen naar het energetische stelsel, het autonome zenuwstelsel en lichaamswerk gekozen. Hiervoor heb ik een aantal trainingen en een begeleidingsmethode ontwikkeld die nog zullen verschijnen op mijn website. Ik heb verschillende werkwijzen voor begeleiding bij hoogbegaafdheid en voor begeleiding bij HSP.

Energetische therapie

Begin juli 2022 ben ik afgestudeerd van de eenjarige opleiding Holistisch Energetisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Het diploma ter afronding van de tweejarige opleiding Holistisch Therapeut had ik al op zak. Beide opleidingen zijn op HBO-niveau en erkend door de KTNO. 
Holistisch staat voor alomvattend, kijkend naar het geheel. De behandeling van een zorgvraag gaat bij holisme dieper dan de klacht zelf. Holistische therapie kijkt naar het totaalbeeld op vijf niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

In januari 2023 heb ik mijn versnelde traject tot CAM Therapeut eigen vakdiscipline bij Instituut CAM (Complementary & Additive Medicine) afgerond. In mijn geval is die vakdiscipline Holistisch Energetisch Therapeut. Middels dit intensieve traject voldoe ik aan alle eisen die gesteld worden door de beroepsvereniging en de zorgverzekeraars om vergoede zorg te kunnen leveren. Het is een volledig geaccrediteerde HBO opleiding met een NRTO keurmerk. Aansluitend zal ik nog de opleidingen Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis volgen. 

In december 2023 heb ik mijn opleiding Medische Basis Kennis afgerond bij Con Amore. Deze opleiding is volledig CPION/ SNRO geaccrediteerd en voldoet aan de daarbij behorende hoge kwaliteitseisen. Mijn behandelingen worden inmiddels vergoed vanuit JeugdWet, de WMO en via de aanvullende zorgverzekering van diverse zorgverzekeraars. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Ik heb al veel (geaccrediteerde) cursussen op het gebied van spiritualiteit en complementaire geneeswijzen gevolgd. Toch vind ik het nodig om een erkend HBO diploma te halen, zodat de zorgverzekeraars mijn therapieën vergoeden. Vanuit de verschillende specialisaties die ik binnen mijn opleidingen en cursussen heb gevolgd, bied ik diverse energetische therapieën aan.

Ja, ik wil een afspraak!

Werken met energie

De eerste stap naar energetisch therapeut

In 2010 was ik op een internationaal congres en werd ik afgeleid door een collega die voor mij zat. Ik zag een bult in zijn nek. Geen gewone bult, maar een doorzichtige bult van trillende lucht, vergelijkbaar met de trillende lucht boven een door de zon verhitte asfaltweg. De collega bleek enorm pijn in zijn nek te hebben, precies op de plek waar ik de bult zag zitten. Later kwam ik er achter dat ik met die ‘energiebulten’ kon werken. Ik kon ze verplaatsen en wegnemen, waardoor de pijn en verkramping werd verzacht. Dat was de eerste stap naar energetisch werk. Hiernaast zie je een overzicht van alle opleidingen die ik inmiddels op spiritueel gebied heb voltooid.

Blijven ontwikkelen

Om verder te ontwikkelen als therapeut, is het belangrijk om te blijven leren. 

2024 is een jaar waarin ik mij verder verdiep in trauma verwerking en trauma healing. 

In maart start ik met de opleiding Trauma Release & Breathwork, een lichaamsgerichte opleiding waarin ik technieken als BRTT (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB (Trauma Release Breathwork) en vele andere helende interventies leer. 

In april volg ik een verdiepingsdag op het gebied van narcistisch misbruik.

En in mei heb ik een vervolgtraining op de Trauma Release & Breathwork opleiding van maart.

Daarnaast volg ik een tweejarige opleiding mediamieke gaven. 

Nota bene: ik ben geen arts of medisch specialist en ik zal daarom geen medische uitspraken doen. Mijn behandelingen kunnen een aanvulling zijn op reguliere zorg.

Afgeronde opleidingen 

Opleiding:

 • Holistisch Therapeut (tweejarige opleiding, Post HBO)
 • Holistisch Energetisch Therapeut (éénjarige opleiding, Post HBO)
 • Zelfstandig Talent Begeleider (tweejarige opleiding voor de begeleiding van hoogbegaafden, Post HBO)
 • CAM Therapeut vakdiscipline Holistisch Energetisch Therapeut (HBO)
 • Medische Basiskennis volgens de PLATO norm (HBO niveau)

Workshops:

 • Meditatie
 • Krachtdieren
 • Hooggevoelige kinderen
 • Spiritualiteit

Cursussen:

 • Lichaamsbewustzijn
 • Hoogsensitiviteit (specialisatiemodule en training)
 • Magnetiseren voor gevorderden
 • Reconnective healing
 • Geaccrediteerde verdiepingscursussen voor energetisch therapeuten, waar verschillende disciplines aan bod kwamen, zoals:
  • Werken met de meridianen
  • Chakra therapie
  • Aura healing
  • Trance healing
 • Reiki 1, 2 en Master
 • Werken met Aartsengelen
 • Heling in generaties
 • Werken met frequenties
 • Reïncarnatie therapie
 • Werken met het innerlijk kind
 • Pijnbestrijding en ontkramping door middel van energetische therapie. Geschikt voor (chronische) pijnklachten.
 • Leven van prana (levensenergie) door middel van meditaties, visualisaties en ademsessies
 • Crystal cleansing & DNA activering. Een geheel nieuwe behandeling die ontwikkeld is door Bianca Gelderblom van Praktijk Cureris. Bianca en ik zijn de enige therapeuten in Nederland die deze behandeling kunnen geven. 

Ervaringen van cliënten

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren overgevoelig voor sfeer en de stemmingen van andere personen.
Ik nam contact op met Conny omdat ik helemaal op was, emotioneel gezien. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Naar mijn idee had ik alles geprobeerd en niets hielp. Op dat punt had ik het liefst al mijn gevoel weg willen stoppen.

Tijdens een van de eerste gesprekken liet Conny me zien dat het aanvoelen van anderen ook iets moois kan zijn, mits je leert het te beheersen.
Conny kwam met nieuwe manieren en technieken en leerde me hoe ik het gevoel van anderen af en toe uit kan zetten en dat ik (meestal) niet verantwoordelijk ben voor wat anderen voelen. ze heeft me een stukje rust teruggeven.

Conny is ontzettend goed in wat ze doet en daarnaast ook nog een heel leuk mens. Ik raad haar van harte aan!

Chay

Chay
Begeleiding bij HSP

Conny heeft met onze twee oudste kinderen gewerkt. Beide kinderen keken altijd enorm uit naar de sessies.

Met de oudste heeft ze gewerkt aan haar executieve functies. Het heeft haar enorm geholpen en ons veel inzicht gegeven.

Met de middelste heeft ze veel gedaan met ademhalingsoefeningen en frustratietolerantie. Hierdoor hebben wij als ouders een beter inzicht in wat hij nodig heeft.

Marlies

Marlies
Begeleiding hoogbegaafde kinderen

Ik heb van Conny een aantal sessies mogen ontvangen tijdens mijn herstel van een burn-out. Elke sessie was heel anders, fijn dat ze zoveel verschillende tools heeft om in te zetten. Ik heb geleerd om met mijn energie te werken als HSP-er, om op te laden, te gebruiken in mijn eigen werk en om niet steeds energie over te nemen.

De gevoeligheid en helderheid waar Conny mee werkt is echt heel prettig. Ik voelde me direct gezien en op mijn gemak. Ik heb vaker sessies gehad waarbij de begeleider te snel ging in bepaalde oefeningen. Conny voelt exact waar ik zit met mijn energie en wat er nodig is. Hierdoor was elke sessie exact wat ik op dat moment nodig had.

Ik ben fan van haar humor, eerlijkheid en krachtige no-nonsense manier van werken. Naast haar voeten stevig op de grond is ook haar connectie met diverse energievelden supersterk en echt prachtig om daar samen mee te werken!

Jonna

Jonna
Begeleiding bij HSP en burn-out

Heel bijzonder hoe Conny “voelt” welke emotionele pijn er in je lichaam zit. Haar behandelingen hebben mij rust en evenwicht opgeleverd.

Yvonne

Yvonne
Energetische therapie bij hoogbegaafd en HSP

Wij hebben een huiszuivering gehad van Conny. We zagen schimmen, voelden duidelijk aanwezigheid van “iets” en hoorden rare, vreemde dingen. Ook had een tweetal gezinsleden een aantal krassen op hun lijf, waarvan de oorzaak niet duidelijk was.

Conny heeft ervoor gezorgd dat de aanwezige geesten/entiteiten werden weggestuurd. Alleen de woonkamer is nog beschikbaar voor “vriendelijk bezoek”. In de rest van het huis heeft ze gezorgd voor het verwijderen van alle negatieve energie en de ruimtes voorzien van een nieuwe energie en de ruimte geaard. Vervolgens heeft ze een beschermende laag om het huis gezet.Best allemaal een rare ervaring voor iedereen van ons, aangezien eigenlijk niemand iets met spiritualiteit heeft. Maar ja, sommige dingen kun je blijkbaar niet verklaren. Feit is dat na de huiszuivering het huis weer prima aanvoelt en een ieder vrij is van het zien van schimmen e.d.

Conny is een zeer vriendelijke, aardige en betrokken vrouw en zeker geen “zweverig type”. Wij waren heel blij met haar en haar huiszuivering! Dus mocht iemand iets raars/vreemds ervaren in hun huis, zeker een aanrader om Conny te benaderen!

Jolet

Jolet
Huiszuivering

Conny heeft ons heel goed geholpen met onze 3 (hoog)gevoelige kindjes. Ons zoontje van 5 zat vooral niet lekker in zijn vel. Toen Conny ons vertelde over hoogbegaafdheid vielen er heel wat puzzelstukjes op hun plek. We kunnen hem nu beter begrijpen en hem aanbieden wat hij nodig heeft. Daardoor hebben we een veel relaxter mannetje.

Ook heeft ze ons goede tips gegeven voor ons dochtertje en hoe we haar kunnen helpen op haar pad. De sfeer in het hele gezin is rustiger geworden.

Conny heeft veel kennis, voelt dingen goed aan en weet het ook mooi te vertalen naar wat behulpzaam is. En vooral ook goed toepasbaar. Bedankt voor je goede begeleiding. Je bent een topper!

Evelien

Evelien
Begeleiding hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen

Ik ben enorm tevreden over de behandelingen van Conny. Ze heeft het echt in de “vingers”.

Een aanrader voor als je professionele hulp nodig hebt als je verstrikt zit met vorige levens e.d. die je nog niet uitgewerkt hebt.

Ik kan haar van harte aanbevelen. Top!

Petra

Petra
Energetische therapie

Ik heb de huiszuivering als zeer prettig en professioneel ervaren. In elke ruimte nam Conny de tijd. Ze legde alles heel goed uit waardoor ik het goed kon volgen en dat voelde heel erg fijn.

Ik ga je aanbevelen aan anderen die naar zo iets op zoek zijn. Bedankt voor je hulp!

Lies

Lies
Huiszuivering

In de betekenis van Conny is er het volgende opmerkelijk: Met sterke wil, wijs, standvastig, volhoudend en laten dat zeker ook geen loze termen zijn, maar van toepassing op haar en de ontwikkelingen die zij zelf bewerkstelligd heeft.

De helende energie die zij aan mij heeft doorgegeven heeft mij - 80 jarige man - lichamelijk èn geestelijk bijzonder veel goed gedaan en gezien haar huidige leeftijd heeft ze alles in zich om nog verder op velerlei fronten voor velen heilzaam en wijs een gids èn helpster te zijn.

Clemens

Clemens
Energetische therapie

Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Conny. Ik heb haar om advies gevraagd m.b.t. de begeleiding van een hoogbegaafde leerling (in mijn functie als remedial teacher).

We hebben een heel prettig gesprek gehad waarin ze de tijd nam om samen met mij te zoeken naar mogelijkheden. Ik heb veel gehad aan de professionele adviezen en begeleidingstips die ik van haar kreeg.

Femke

Femke
Advies bij hoogbegaafdheid

Ze kwam binnen en ik voelde eigenlijk meteen een klik. Ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Ook als persoon is ze zeer kundig. Ze geeft een gevoel van vertrouwen af, wat ik erg helpend vind.

H.

H.
Huiszuivering
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google