Over Conny van Iwaarden

Mijn naam is Conny van Iwaarden, geboren in 1978 en ik woon met mijn gezin in Apeldoorn.

Ik begon mijn werkzame leven als marketing- en communicatiespecialist. Toen ik in 2016 zwanger werd van ons derde kindje, kreeg ik last van ernstige bekkeninstabiliteit. Hierdoor kon ik uiteindelijk niet langer mijn vak als communicatiemanager uitoefenen. Ik besloot me om te scholen naar een beroep dat nog dichter bij mijn hart ligt. Momenteel volg ik twee post HBO studies. In mijn visie beschrijf ik waarom ik het nodig vind om het beste van beide studies te combineren in mijn praktijk.

Conny van Iwaarden

Hoog en Helder

Hoewel ik al jaren van mezelf weet dat ik hoogbegaafd en hooggevoelig ben, heb ik me nooit echt beziggehouden met wat het precies inhoudt. Ik besefte niet in hoeverre je dan anders bent, denkt of voelt dan anderen. Voor mij is hoe ik ben heel gewoon. Ik dacht dat hoogbegaafden ‘gewoon slimme mensen’ waren. Pas later kwam ik er achter dat het zoveel meer is. Niet iedereen die hooggevoelig is, is ook hoogbegaafd. Maar eigenlijk alle hoogbegaafde mensen zijn wel HSP.

In 2019 ben ik met de post HBO studie Zelfstandig Talentbegeleider gestart. Uit eigen ervaring weet ik, en in mijn naaste omgeving maak ik van dichtbij mee, welke uitdagingen hoogbegaafde en hooggevoelige mensen tegenkomen. Ik vind het heel waardevol hierbij te kunnen helpen en begeleiden.

Ook mijn andere talenten zet ik in om mensen te helpen. Ik ben helderziend, heldervoelend en helderwetend. Ik heb mij de afgelopen 10 jaar sterk ontwikkeld op het spirituele vlak door middel van diverse opleidingen en cursussen. Hierdoor kan  ik vaak meer informatie oppikken, sneller tot de kern van een klacht of probleem komen en nieuwe invalshoeken vinden om tot een oplossing te komen. Soms krijg ik de vraag of ik een heks ben. Ja, eigenlijk wel een beetje, maar dan wel een goeie!

Doordat ik moeiteloos schakel tussen coaching, energetische behandelingen en lichaamswerk kan ik breder werken. Waar cliënten bij een eenzijdige benadering vaak stranden, lukt het door mijn unieke combinatie van talenten en vaardigheden vaak toch weer een stapje of zelfs een hele sprong verder te komen.

In opleiding

Begeleiding bij hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

In 2019 ging mijn post HBO studie Zelfstandig Talentbegeleider bij Novilo Opleidingen van start. Deze opleiding is geaccrediteerd door het Registerplein. Ik richt me hierbij voornamelijk op hoogbegaafde en/ of hooggevoelige kinderen, jongeren en volwassenen. Voor mijn opleiding moet ik veel praktijkervaring opdoen. Daarom ben ik al tijdens mijn studie gestart met mijn eigen praktijk. Ik heb verschillende werkwijzes voor begeleiding bij hoogbegaafdheid en voor begeleiding bij HSP.

Energetische therapie

Begin 2020 startte ik met de opleiding Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Dit is een opleiding op hbo-niveau en is erkend door de KTNO.
Holistisch staat voor alomvattend, kijkend naar het geheel. De behandeling van een zorgvraag gaat bij holisme dieper dan de klacht zelf. Holistische therapie kijkt naar het totaalbeeld op vijf niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Ik heb al veel (geaccrediteerde) cursussen op het gebied van spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen gevolgd. Toch vind ik het nodig om een erkend HBO diploma te halen, zodat de zorgverzekeraars mijn therapieën straks (deels) zullen vergoeden. Net als bij mijn opleiding tot talentbegeleider, moet ik ook voor mijn opleiding tot holistisch therapeut veel praktijkervaring opdoen. Daarom bied ik diverse energetische therapieën aan.

Werken met energie

De eerste stap naar energetisch therapeut

In 2010 was ik op een internationaal congres en werd ik afgeleid door een collega die voor mij zat. Ik zag een bult in zijn nek. Geen gewone bult, maar een doorzichtige bult van trillende lucht, vergelijkbaar met de trillende lucht boven een door de zon verhitte asfaltweg. De collega bleek enorm pijn in zijn nek te hebben, precies op de plek waar ik de bult zag zitten. Later kwam ik er achter dat ik met die ‘energiebulten’ kon werken. Ik kon ze verplaatsen en wegnemen, waardoor de pijn en verkramping werd verzacht. Dat was de eerste stap naar energetisch werk. Hiernaast zie je een overzicht van alle opleidingen die ik inmiddels op spiritueel gebied heb voltooid.

Blijven ontwikkelen

Om verder te ontwikkelen als therapeut, is het belangrijk om te blijven leren. Daarom startte ik in januari 2020 met een post HBO studie tot holistisch therapeut.

Komend voorjaar staat een cursus ‘Werken in de energie met het ‘verlammen’ van verkrampingen in het hele lichaam, waardoor je verbluffend snel pijn kan bestrijden.’ op het programma. Ik kijk erg naar deze cursus uit, omdat ik de effecten van deze techniek zelf heb mogen ervaren. De pijn in mijn overbelaste schouder en arm, waar ik al jaren last van had, verdween als sneeuw voor de zon en het resultaat is blijvend.

Nota bene: ik ben geen arts of medisch specialist en ik zal daarom geen medische uitspraken doen. Mijn behandelingen kunnen een aanvulling zijn op reguliere zorg.

Afgeronde opleidingen in energetische therapie

Workshops:

  • Meditatie
  • Krachtdieren
  • Hooggevoelige kinderen
  • Spiritualiteit

Cursussen: