Magnetiseren

Wat is magnetiseren?

Magnetiseren is een vorm van energetische therapie. Energie hoort te stromen en stagnatie geeft aan dat er een verstoring van de balans is. Allereerst voel ik waar de blokkades zich in het lichaam bevinden. Om de balans te herstellen leg ik mijn handen op bepaalde punten op het lichaam (bijvoorbeeld de gewrichten) en geef ik energie door en voer ik energieblokkades af. Ik voer de negatieve energie af en waar nodig laat ik helende energie via mijn handen naar binnen stromen. Door strijkende bewegingen over de meridianen (energiebanen in en om het lichaam) te maken, stimuleer ik de energiestroom. Magnetiseren werkt onder andere goed bij pijn- en spanningsklachten.

Hoe magnetiseren werkt

Magnetiseren wordt ook wel “strijken” genoemd, omdat er tijdens de behandeling met de handen gewerkt wordt. Dat kan op verschillende manieren:

  • Strijkende bewegingen boven of langs het lichaam. De bewegingen zijn daarbij naar de aarde gericht.
  • Door mijn handen net boven de pijnlijke plek van het lichaam te houden en vandaaruit strijkende of afslaande beweging te maken. Soms is het nodig om mijn handen een poosje op de pijnlijke plek te leggen.
  • Ik kan ook vanuit een centraal punt op het lichaam werken, door daar mijn handen boven te houden, of ze daar juist neer te leggen.
  • Soms maak ik met mijn handen of hand op een bepaalde plek net boven het lichaam draaiende bewegingen. Vaak worden die draaiende of bibberende bewegingen niet bewust in gang gezet.
  • Wanneer ik met de meridianen werk, houd ik mijn handen op twee plekken (bijvoorbeeld schouder en pols) op dezelfde meridiaan, om zo de energiestroom in die meridiaan weer op gang te helpen.
Ja, ik wil een afspraak!