Chakra healing

Wat is chakra healing?

Chakra healing is een vorm van energetische therapie. Bij een chakra healing controleer ik of de chakra’s in balans zijn, of er eventuele verstoringen zijn en of ze voldoende energie hebben. Met een healing neem ik disbalans en verstoringen weg. Op deze pagina over de zeven hoofdchakra’s staat beschreven welke klachten er vaak gekoppeld worden aan verstoringen in ieder hoofdchakra.

Wat zijn chakra’s?

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en ‘wiel’ betekent. Een chakra ziet eruit als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. Die draaikolken gaan dwars door je lichaam heen. Als een chakra in balans is, ziet de draaikolk er mooi rond en trechtervormig uit. De zeven hoofdchakra’s beïnvloeden het gehele energiestelsel van de mens. Blokkades in chakra’s kunnen psychische en fysieke problemen veroorzaken.

Hoe werkt een chakra healing?

Wanneer er disbalans is in een chakra, dan kan de draaikolk bijvoorbeeld ovaalvormig worden, of een beetje ‘wiebelig’ draaien. Ik kan dit met mijn handen voelen. Bij overactiviteit blaast het chakra. Ik voel dan druk tegen mijn hand. Als een chakra onderactief is, is het lastiger waar te nemen en voel ik een zuigende kracht.

Mijn ervaring is dat wanneer verstoringen uit een chakra worden weggenomen, de cliënt vaak (ongemerkt) een zucht van opluchting slaakt. Daarna laat ik helende energie in het chakra stromen, zodat het chakrastelsel energetisch gezien weer in een goede balans kan functioneren. Dit kan heel verkwikkend werken.

Tijdens de chakra behandeling werk ik ieder hoofdchakra af, van beneden naar boven. Als alle chakra’s zijn hersteld, ga ik verder naar de volgende fase: aura healing.

Ja, ik wil een chakra healing!