Begeleiding bij HSP

Leer gebruik te maken van je HSP-kracht

Hooggevoeligheid is een aangeboren talent met prachtige mogelijkheden. Wanneer je goed met jouw sensitiviteit leert omgaan, is je leven rijker en intenser dan dat van de gemiddelde persoon. Je leert empathisch te zijn zónder zelf uit balans te raken. Je kunt beter omgaan met situaties zonder leeg te lopen qua energie. Je gaat je eigen krachten en talenten meer waarderen en inzetten ten goede van bijvoorbeeld een groepsdynamiek, je eigen ruimte bewaken en om jezelf beter op te laden en te ontladen. Zo kom je in een fijne flow en kan je voluit leven, mét je gevoeligheid als gouden instrument.

In contact

Soms lukt het niet om goed bij je gevoel te komen. Er zit dan zó veel voor (spanning, oude emoties, angsten, zorgen, vermoeidheid), dat we eerst daarmee aan de slag moeten, voordat we een laagje dieper kunnen gaan. In de begeleiding bij HSP help ik jou vervolgens beter in contact te komen met je lichaam en je gevoel. Dit doe ik door middel van coaching, energetische therapie en lichaamswerk. Zo kom je weer beter in je vel te zitten en krijg je meer zelfvertrouwen mét je hooggevoeligheid (in plaats van ondánks je HSP-zijn).

Technieken en oefeningen

Je leert beter te luisteren naar je eigen gevoel en er meer op te vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat je minder snel overprikkeld raakt, leer ik je bepaalde technieken en oefeningen aan. Denk aan ademtechnieken en visualisaties.

Wat hoort bij jou en wat bij de ander?

Doordat je beter bij jezelf leert blijven en jezelf beter begrijpt, krijg je minder last van de stemming van anderen. Het wordt eenvoudiger te onderscheiden welke emoties bij jou horen en welke bij de ander.

Patronen doorbreken voor een duurzaam resultaat

Samen onderzoeken we onderliggende patronen die jouw klachten veroorzaken of in stand houden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van opstellingen. Door de oude patronen te herkennen en vervolgens te doorbreken, creëer je ruimte om nieuwe patronen aan te leren. Zo geef je ruimte aan je HSP-zijn en zal je deze als kracht kunnen inzetten.

Stappenplan

In mijn begeleiding bij HSP wil ik een zo hoog mogelijke kwaliteit bieden. Voorlopig ben ik nog volop bezig met mijn twee post HBO studies. Om jou kwaliteit te bieden en zelf veel te kunnen leren en ervaring op te doen, heb ik een plan bedacht:

  • Ik bied therapieën en begeleiding op onderwerpen aan waar ik in mijn studies al veel over heb geleerd. Het kan dus zijn dat er gaandeweg mijn studies nieuwe onderwerpen of therapieën bijkomen waar ik jou mee kan helpen.
  • Wanneer er meer nodig is dan hetgeen binnen mijn expertise of ervaring ligt, dan zal ik doorverwijzen.
  • Voor HSP bied ik een holistische aanpak die hierboven omschreven staat. Zo gaan we voor duurzaam resultaat.
  • Om maatwerk te kunnen leveren, heb ik veel overleg met mijn onderwijzers en mijn intervisiegroep. Op die manier is de ervaring en kennis van een heel team professionals beschikbaar. Uiteraard houd ik hierbij rekening met de regelgeving rondom privacy en de bescherming van persoonsgegevens.