Weet je wat mijn wens is?

Dat ik hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen en hun ouders kan helpen hun levenslust en plezier terug te vinden. Dat ze vol goede moed en zelfverzekerd de wereld in stappen met een twinkeling in hun ogen en een glimlach om hun lippen. En daar zijn dingen voor nodig.

Want opgroeien als hoogbegaafd en hooggevoelig kind is niet zo eenvoudig als veel mensen denken. En om als ouder zulke kinderen op te voeden en ook nog ruimte en tijd voor jezelf te vinden, kan een erg pittige klus zijn. 

Ik kan het weten; ik heb er 3. Allemaal heerlijke kinderen en zo verschillend als het maar kan, met ieder zijn of haar eigen uitdagingen. Als ouder moet er dan soms de turbo op. Want deze kinderen zijn snel. En slim. En eigenwijs. En willen het zelf doen. En worden soms ongeduldig. En kunnen vaak eindeloos discussiëren en argumenteren. En voelen zo veel. En raken overprikkeld, terwijl ze het ook nodig hebben om nieuwe dingen te ontdekken. 

Op school kan het soms erg stroef lopen en het is vreselijk om te zien wanneer jouw kind afhaakt, dat de pretlichtjes doven en dat ze het plezier in de dagelijkse dingen verliezen. Natuurlijk wil je jouw kind(eren) zo goed mogelijk helpen, maar het is een ingewikkelde puzzel bij deze mini-mensjes. De ‘gewone’ knopjes werken niet. En dan kan het maar zo gebeuren dat je dat zo veel energie kost, dat ook bij jou de pretlichtjes doven. Dat het je alles kost en het toch niet genoeg is. En dat er te weinig over blijft. Pittig. 

Inmiddels ben ik er heilig van overtuigd dat het anders kan. Simpelweg omdat ik het al anders doe. En omdat ik anderen help het anders te doen. Zodat je beter in je energie zit en met meer plezier en humor je kind kunt helpen om obstakels te overwinnen. En ik gun iedereen dat avontuur. Daarom werk ik nu aan een programma voor ouder en kind. Waarbij je ieder een eigen traject volgt, dat helemaal op elkaar ingespeeld is. En waarbij we op een gezamenlijk eindpunt aankomen. Zodat er meer begrip, verbinding en harmonie ontstaat in het gezin en in jezelf. Dit gaat gepaard met veel humor, fantasie en creativiteit.

De pilot van dit programma gaat in mei van start, dus ik ben keihard bezig met alles invullen, puntjes op de i zetten en bedenken hoe de ouders en kinderen die dit nodig hebben mij gaan vinden. Best een klus, maar ik voel tot in mijn tenen dat dit nodig is.

Ben je geïnteresseerd in dit programma? Neem dan contact met me op.
Ken je iemand voor wie dit programma misschien heel goed en fijn kan zijn? Deel het met ze!

Want ik geloof dat wensen kunnen uitkomen!